Wëllkomm bei der Luxembourg Online Assistance

Assistance

Mäin Modem installéieren

Falls Dir Iech fir d'Self-Install-Optioun decidéiert hutt, muss Dir ären Modem selbststänneg installéieren.

guides modem internet

Ech hunn keng Internetverbindung

Falls Dir Problemer mat der Internetverbindung hutt, gitt w.e.g. folgendermoossen vir:

Start den Modem nei

• Trennt de Modem vum Stroumnetz an waart e puer Sekonnen.
  • Schléisst de Modem nees un d'Stroumnetz un.
  • Start är Apparater (Computer, Tablett, etc.) nei an préift, ob den Problem behuewen ass.

Iwwerpréift d'Stroumversuergung vum Modem

Falls ären Apparat um Stroum ugeschloss ass, d'LED-Symbol awer net liicht, kann den Problem un ärer Steckdous leien.

• Versicht un dëser Steckdous een aneren Apparat unzeschléissen, z.B. eng Luucht.
  • Versicht den Modem un enger aner Steckdous unzeschléissen. .

Préift all Uschlëss.

Den Uschloss vun ärem Modem muss dem am Installatiounsguide ofgebillten Schema entspriechen.

Iwwerpréift all eenzelen Kabel: Des mussen korrekt ugeschloss sinn an an engem gudden Zoustand si, dëst bedeit weder geknéckt, nach beschiedegt. Versicht den Test mat engem aneren Kabel duerchzeféieren an iwwerpréift uschléissend ob den Problem behuewen ass.

Falls ären Modem iwwert ee Filter um Stroum ugeschloss ass, iwwerpréift op dësen net defekt ass

Trennt den Modem vum Filter an schléisst dësen nees un andeems Dir den Verbindungskabel vun ärem Modem direkt an d'Telefonsbéchs stiecht ouni den Filter ze benotzen. Iwwerpréift nach eng kéier op Dir eng Internetverbindung hutt.

Iwwerpréift ob den Wi-FI aktivéiert ass

Iwwerpréift ob den Wi-Fi op ärem Modem (WLAN-Knäppchen) aktivéiert ass. Iwwerpréift ausserdeem, ob den Wi-Fi op dem Apparat mat dem der Iech verbannen wëllt, aktivéiert ass. Falls jo, probéiert een aneren Apparat via Wi-FI ze verbannen. Sollt d'Internetverbindung erfollegräich hiergestallt gi, läit dem Problem um éischten Apparat.

Nëtzlech Informatiounen iwwer Wi-Fi

Erklärungen, Empfeelungen, Tipps: Fir d'Wireless-Technologie besser ze verstoen bzw. hier Geschwindegkeet ze optiméieren, liest eisen Dossier firWireless-Verbindungen!

Iwwerpréift op den Problem net un ärer Hardware läit.

Desaktivéiert Software, déi d'Surfen am Internet blockéieren kéint. (z.B. Antivirus, Firewall, Download-Software etc.) an probéiert et erneit.

Test d'Verbindung op engem aneren Computer. Sollt den Problem behuewen sinn, läit den Problem um éischten Apparat.

Internetverbindung gëtt ënnerbrach

D'Internetverbindung kann duerch vill Faktoren ënnerbrach ginn. Immens oft leit den Problem un:

• Wi-Fi-Stéierungen (iwwerlaaschten Kanal, Standuert vum Modem, Unzuel vun den connectéierten Apparater...).
  • Hardware-Stéierungen. Beispillsweis ass den Wi-Fi op ärem Computer oder Modem net aktivéiert.

Seelen ass den Grond dofir eng defekt Hardware (Splitter, Modem, Kabel...).

Am Fall vun Ënnerbriechungen, kuckt Ech hunn keng Internetverbindung.

Hinweis:

Fir d'Qualitéit vun ärer Wi-Fi Verbindung ze verbesseren, féiert déi an eisem Handbuch opgelëschten Schrëtter aus an optimiséiert problemlos är Installatioun.

D'Geschwindegkeet vun menger Internetverbindung testen.

Fir d'Geschwindegkeet vun der Internetverbindung ënner optimalen Konditiounen ze testen, feiert folgend Schrëtter aus:

• Schléisst ären Apparat mam Ethernet Kabel un ären Modem un. Den iwwer Wi-Fi duerchgefouerten Test weist net déi tatsächlech Leeschtungsfäegkeet vun ärer Leitung un.
  • Schalt ären TV-Reciever aus.
  • Macht all lafend Programmer, och den Antivirus, zou.
  • Stellt sécher, dass keng aner Benotzer d'Netzwierk zum gläichen Zäitpunkt notzen.

Gitt op www.speedtest.net fir den Test duerchzeféieren, féiert den Test un verschiddenen Deeg an un verschiddenen Auerzäiten duerch.

Info

Fir alles iwwert de Wi-Fi rauszefannen an är Vitesse ze optimiséieren, besicht  eisen Wi-Fi Dossier.

Speedtest-Resultater verstoen

Download-Geschwindegkeet (downlad speed) ass d'Geschwindegkeet, mat der Daten aus dem Internet op ären Computer erofgelueden gi. (z.B. Downloadzäit vun engem Film).

D'Upload-Geschwindegkeet (upload speed) ass d'Geschwindegkeet, mat der Dateien vun ärem Computer an den Internet geschéckt gi, sou ze soen d'Sendegeschwindegkeet. Als Beispill: D'Upload-Geschwindegkeet definéiert d'Zäit, déi gebraucht gëtt fir eng E-mail ze verschécken.

download upload

D'Geschwindegkeeten sinn an Megabits pro Sekonn indiquéiert. Ee Mega-Bit ass eng Moosseenheet, an der d'Gréisst vun der Datei oder aneren Wieder d'Quantitéit vun Donnéeë vun der Datei gemooss gëtt.

D'Latenz ass d'Zäit, déi een Datenpaket brauch, fir vun der Quell un d'Ziel ze kommen. Datenpakete ginn duerch verschidden Computerapparater an all eenzelen Apparat brauch e puer Millisekonnen (ms) fir ze reagéieren an mateneen ze kommunizéieren. Aus der Zomme vun all deenen Verzögerungen entseet am Endeffekt d'Latenz vun ärer Verbindung.

D'Latenzzäit ennerscheed sech jee no Verbindungstyp: z.B. bei enger Wi-Fi-Verbindung ass se méi héich wei bei enger RJ45-Kabelverbindung.

Améliorer la qualité de ma connexion internet en wifi

Effectuez les opérations suivantes dans l’ordre :

Changez le canal wifi

Plusieurs réseaux sans fil autour de vous utilisent le même canal wifi, c'est-à-dire la même fréquence. Il se peut que le canal que vous utilisez soit encombré. Le plus souvent, un simple changement du canal wifi suffit à résoudre le problème.

Proximité du modem

Si la puissance de votre wifi est faible, rapprochez-vous de votre modem. Plus votre appareil est situé loin du modem, moins la vitesse de connexion sera puissante.

Position du modem

Évitez de placer le modem dans un meuble fermé ou directement au sol. Idéalement, il doit être à hauteur de torse.

Perturbation du réseau

Certains objets, tels que les appareils sans fil (téléphones, babyphones...) les micro-ondes, les miroirs ou encore les aquariums, peuvent perturber votre réseau wifi. Veillez donc à ce que votre modem soit éloigné de ces éléments. Les murs de votre habitation peuvent également perturber votre réseau. Par exemple, le marbre, le béton et la brique sont des obstacles difficilement franchissables pour les ondes.

Plusieurs appareils connectés à un même réseau

Si de nombreux appareils (ordinateur, tablette, smartphone...) sont connectés en même temps à votre réseau wifi, la connexion peut-être ralentie. Dans ce cas, pensez à déconnecter les appareils dont vous ne vous servez pas.

Important

Il est également possible que des personnes utilisent votre wifi de façon frauduleuse.
En cas de doute, il faut changer votre mot de passe.

Téléchargements

La multiplication des téléchargements simultanés partagera la vitesse de votre wifi et diminuera ses performances.

État de votre ordinateur

Vérifiez à l’aide de votre logiciel anti-virus que votre ordinateur n’est pas infecté. Un virus ou logiciel malveillant peut être la cause de ralentissements de la connexion Internet.

A noter

Vous pouvez élargir la portée de votre réseau sans fil à l’aide d’un FRITZ!WLAN Repeater.

J'ai des problèmes avec le wifi

Le wifi ne fonctionne pas

Votre réseau wifi est-il visible dans les réseaux disponibles proposés ?

Oui : essayez de vous connecter en wifi avec un autre appareil. Si Internet fonctionne, le problème vient du premier appareil.
Non : vérifiez si le voyant WLAN de votre modem est allumé. Si ce n’est pas le cas, pressez durant quelques secondes le bouton WLAN pour l’activer. Vérifiez ensuite si le wifi de votre ordinateur (ou de tout autre périphérique) est bien activé. Si le problème n’est toujours pas résolu, contactez-nous.

Ma connexion en wifi n’est pas satisfaisante

Référez-vous à cette rubrique :
Améliorer la qualité de ma connexion Internet en wifi

J’ai perdu la clé de sécurité ou le mot de passe du wifi

S’il s’agit de la première mise en service du modem, le mot de passe (ou clé de sécurité) correspond à la série de 16 chiffres indiquée au dos de l’appareil (image ci-contre).

Si le mot de passe a été changé, vous pouvez le récupérer et le modifier en accédant à l’interface de votre modem. Pour cela :

• Ouvrez une page Internet, puis saisissez fritz ou 192.168.178.1 dans la barre d’adresse. L’interface de la FRITZ!Box apparaît.
  • Dans le menu situé à gauche, cliquez sur l’onglet WLAN.
  • Cliquez ensuite sur Security.
  • Vous pouvez visualiser et modifier ici, dans l’espace Key votre mot de passe.
  • Pensez à enregistrer vos changements en cliquant sur Apply en bas de page.
contact assistance

Brauch méi Hëllef?

Eis Equipe steet bereet fir Iech ze beroden an all Är Froen ze beäntweren.

Kontaktéiert eis